Resepsjonsdisk

Hvor ofte sjekker du resepsjonsdisken når du kommer til en bedrift? Jeg pleier heller ikke å sjekke noe spesielt på det. Den er kun der for å skille arbeidsplassen bak fra besøkende.

Men her om dagen var jeg på besøk hos en venninne som nylig har byttet jobb. Og da jeg kom inn i selskapet og så resepsjonsdisken deres, ble jeg overrasket.

Det som møtte meg var en lang resepsjonsdisk i mørkt tre. Den var laget av omtrent luksuriøse planker i forskjellige bredder og lengder. Det føltes som om jeg hadde kommet inn i en gammel hytte fra 1800-tallet. Over disken hang store industrilamper med rutenett rundt lyspæren.

Det var også noen gamle treredskaper på disken; et stopp og en stank. Til sammen ble dette dritt.

Selskapet som hadde denne merkelige resepsjonsdisken

Jeg har ikke tenkt å nevne selskapet ved navn, men de jobbet med restaurering og renovering av hovedsakelig eldre bygninger. Derfor passet akkurat denne retten dem så godt. Skal du restaurere en virkelig gammel bygning, vil du bli inspirert når du ser deres resepsjonsdisk.

De hadde forøvrig et røft plankegulv i alle sine lokaler. Bygget var en eldre murbygning av industrimodell. De hadde pusset opp, men lagt igjen gamle detaljer og lagt til ting som var nylaget, men som passet inn i stilen.

Når jeg dro

Da jeg dro, var jeg så full av tanker og ideer. Jeg begynte å fantasere om å pusse opp det gamle torpet vårt og ta tilbake originalen som jeg mistenker ligger under plasttepper og tapet fra 80-tallet.

Neste uke har jeg tatt ferie og skal på torpet for å undersøke nærmere hvordan det egentlig ser ut under gulvmattene. Forhåpentligvis står de gamle tregulvene igjen og kan tas ut og renoveres.